Boligselskaber

Tilskud til indendørs affaldssortering for boliger i Københavns Kommune.

Boligselskaber i Københavns Kommune kan få op til kr. 400 pr. bolig i tilskud til indendørs affaldssortering. Som led i Københavns Kommunes ambitøse mål om at nå 70% genanvendelse af borgernes husholdningsaffald i 2025 tilbyder kommunen indtil 1. August 2019 at give et tilskud på kr. 400 pr. bolig.

Man kan søge om forhåndsgodkendelse hos kommunen for hele boligselskabet. Dette gøres på www.kbhsorterer.kk.dk via foreningens NEMid. Vi støtter op om kommunens tiltag og har 3 forskellige løsninger hvor der kan sorteres i 4 typer affald til kr. 400 pr. løsning.

Vi har et standardbrev der kan tilpasses jeres forening hvor de 3 løsninger vises på en nem og overskuelig måde. Ring til os idag det er muligt at nå det inden deadline.

Bemærk at den nye refusionsordning gælder for alle I Københavns Kommune og det er også muligt at søge individuelt tilskud. Vi ser det som en unik mulighed for at opnå en bedre sortering i foreningen (op til 25%), ved at sikre at sorteringen starter I køkkenet. Så slipper I også for dårlig sortering, som kan medføre forhøjede afgifter samt nægtelse af afhentning af affald. På den positive side så vil jeres foreningen bidrage til et bedre miljø, når mere affald kan genanvendes.

 

Boligselskabernes rolle

Boligselskaberne har en meget central rolle hvis Danmark skal leve op til de ny mål for genbrug. Dette skyldes, at der i mange boligselskaber er rigtig mange mennesker samlet om én affaldsløsning og succesen derfor afhænger af at alle bidrager til sorteringen.

Vores erfaring er, at mange beboere gerne vil bidrage til den fælles løsning og nemmere kan gøre dette, hvis de tilbydes de rigtige systemer. Dette indebærer adgang til at sortere direkte ved kilden. Udfordringen her vil typiske være, at man ofte har lidt plads i lejligheden og derfor har brug for en meget fleksibel løsning, som ikke fylder for meget.

Flexosort's produkter er specielt velegnet til mindre boliger, hvor pladsen er sparsom og hvor affaldsopsamlingen ikke nødvendigvis er placeret tæt på boligen.

 

Færre afgifter fra renovationsselskabet

Gennem en bedre sortering vil boligselskabet kunne spare udgifter gennem mindre manuel sortering samt lavere afgifter til renovationsselskabet. 
Vores kunders tidligere erfaringer er at renovationsarbejderne ikke altid vil hente affaldet, hvis det ikke er sorteret korrekt, og i visse kommuner kan boligselskaberne få bøder, hvis ikke affaldet er sorterer korrekt.

 

Undersøgelse med gode resultater

I april 2017 lavede vi en undersøgelse bland tilfældigt udvalgte kunder, og hele 94% ville anbefale løsningen til andre. Responsen var meget positiv. 
En forbruger fortæller: ”Vi har beholdere stående til pap, metal, plastic, bio, aviser og alm. skrald -ud over komposten. Så uden SORT-it havde det ikke fungeret; man går jo ikke udenfor og rundt om huset hver gang, der er et lille stykke skrald. Så vi er rigtig glade for systemet!”

Vi har allerede solgt over 25.000 Flexobox, så vi ved at systemet fungerer og brugerne er glade for vores løsninger.

 

Vi deltager gerne i møder med beboerforeningen!

Vi deltager meget gerne i møder med driftschefer og beboerforeninger for at demonstrere vores produkter samt diskutere hvordan vi kan blive en del af boligselskabets fremtidige affaldsstrategi.

Kontakt venligst os direkte:

  • Tina Rytter Andersen (Flexosort) på mail tra@flexosort.dk og telefon +45 21 68 86 74
  • Christian Ebbesen (Flexowaste) på mail info@flexowaste.dk og telefon +45 40 81 75 08